13 Ocak 2013 Pazar

Makarnalı Tavuk Yahnisi - Ev Usulü Mama

20130113-182637.jpg

Malzemeler:

Yarım kilo tavuk ya da hindi kıyması
2-3 küçük havuç, haşlanmış
Bir paket makarna
İki yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı dövülmüş sarımsak ya da sarımsak tozu

Yapılışı:
Makarnayı yumuşayana kadar haşlayın.

Tavuk kıymasını az yağlı tavada iyice kızartarak pişirin. Kıyma ve makarnayı mutfak karıştırıcısına aktarın.

İçine yağ ve sarımsağı da ekleyerek iyice karıştırın.

Yahni iyice soğuduktan sonra, bir kısmını kedinize servis edip, geri kalanını da buzdolabında bir hafta boyunca saklayabilirsiniz.

1 yorum so far

çok güzel bir tarif ,şişman kedisi olanlar yağsız et tercih edebilirler, benim hurşit çok sevdi bu mamayı


EmoticonEmoticon